Streetwise van de ANWB

Vandaag was er een spannende activiteit op school. De ANWB kwam langs en het enige wat Yahro en Viënn eigenlijk wisten of het idee van hadden was dat ze met skelters of een autootje iets van een parcours konden doen. Klonk allemaal super leuk, maar wat zou het nou echt worden?

Nadat ze uit school kwamen en dus konden vertellen wat er allemaal wat was gebeurd waren ze allebei super druk en wilden beiden heel graag vertellen. Nou, zo ging het niet helemaal. Er moest zelfs worden gevraagd hoe het nu was geweest. Viënn was al vertellende toch wel wat enthousiaster maar ook wel een beetje ontdaan. Ze gaf heel duidelijk aan het echt heel belangrijk is om altijd je gordel om te doen, dat het geen geintje is. Want ze zaten in een test auto met een pop, ”wij zaten allemaal netjes in de gordel… maar de pop niet. Toen gingen we heel hard.. die auto kon volgens mij wel meer dan 600 maar zo hard reed ie gelukkig niet en toen op de rem. De pop vloog zo … uit de auto! “. Dit vertelde ze met grote ogen. Daarna kwam er nog achteraan dat zij het eigenlijk altijd wel goed doet door gelijk als ze in de auto zit de gordel om te doen.

Yahro was iets stoerder en die zij dat het best zielig was dat die pop wel 100x uit de auto moest vliegen. Die moest toch allang dood zijn.

Gelukkig was het maar een pop en hebben allebei een mooi streetwise diploma gekregen. Papa en mama zijn in ieder geval erg benieuwd of ze wat er geleerd is ook in de praktijk gaan brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.