Naar Diergaarde Blijdorp met ome Germ & tante Irma (door ome Germ)

Omdat mama op vakantie was naar de Spaanse villa van pake en beppe, hadden we papa een paar dagen voor onszelf. Die had bedacht dat het wel leuk zou zijn om wat te gaan doen met Ome Germ en tante Irma. Die reageerden enthousiast, en dus werd het plan gesmeed om met z’n allen naar dierentuin Rotterdam Blijdorp te gaan. Mama had na wat speurwerk tickets met korting kunnen regelen, en dus stonden we op deze frisse zaterdagochtend om 11.00 uur voor de ingang.

Meteen bij binnenkomst zagen we de zeeleeuwen, en vooral Yahro en Viënn werden daar helemaal enthousiast van. Wat hun betreft hoefden we helemaal niet meer verder, maar konden we gewoon de hele dag naar de zeeleeuwen gaan kijken. Bij de zeeleeuwen lag er ook nog een telefoon in het water, wat veel vraagtekens opriep bij ons alle drie. Uiteindelijk gingen we toch maar verder naar het Oceanium, waar logischerwijs allemaal zeedieren te vinden zijn.

In het Oceanium zagen we eerst een enorme witte haai. Ook kon je in de bek kruipen van de inmiddels uitgestorven megahaai, wat vooral Kaye heel interessant vond. Hij vertelde ook meteen dat Freek Vonk was aangevallen door een haai. Vervolgens kwamen we in de enorme tunnel, waar allemaal dieren over en naast je zwemmen. We zagen enorme zeeschildpadden, haaien, roggen, maar ook prachtige tropische vissen. We waren alle drie erg onder de indruk, en eigenlijk wilden we weer niet weg hier. Uiteindelijk gingen we toch maar, vooral omdat bleek dat er in de volgende ruimte babyhaaien werden gekweekt!

Viënn raakte meteen in gesprek met een verzorgster, die heel goed uitlegde hoe haaien zich voortplanten. We kregen haaieneieren te zien, waarna de verzorgster ons meenam naar een aquarium. Daar wees ze naar een soort zakje, en daarin konden we een minihaaitje zien opgroeien. De rest van de dag hebben we op verschillende plekken nog grotere uitvoeringen van deze soort haai gezien, wat vooral Viënn heel interessant vond. Er waren hier ook Nemo’s en Dory’s, pinguïns en dolfijnen en koraalriffen.

Aapje Kaye wilde vervolgens heel graag de gorilla’s zien, maar die waren vanwege het slechte weer binnen, op een locatie waar je als bezoeker niet kon komen. Dat was jammer, maar gelukkig waren er nog talloze andere dieren die een verpletterende indruk maakten. Kaye bijvoorbeeld was gefascineerd door de cobra, bij wie in het hok drie dode muizen lagen. De cobra kroop de hele tijd langs het raam en leek ons als bezoekers aan te gaan vallen.

Ook bij de ijsberen schrokken we allemaal flink. We stonden bij het raam naar ze te kijken, waarna er een ijsbeer heel rustig op ons afliep. Er leek niets aan de hand, maar plotseling viel de ijsbeer ons aan, waarbij we héél erg blij moesten zijn met de glazen plaat. Kaye sprong van schrik een paar meter naar achter, waarbij hij Yahro raakte. Ook ome Germ en tante Irma schrokken zich kapot, waarna we maar snel verder liepen.

Toen kwamen we bij de prairiehondjes, en die waren echt zó lief! Er zaten er twee helemaal op de rand van het verblijf, rustig naar je te staren of lekker te smikkelen. Je kon ze zelfs aanraken! Ook kon je jezelf een prairiehondje voelen, door in hun gangenstelsel te kruipen. Alle drie hebben we dat geprobeerd.

Daarna kwamen we bij een enorme hal, waarin ze een tropisch klimaat hebben nagebootst. Er waren hier allemaal prachtige vlinders en Viënn liet de kans niet onbenut om enkele dode vlinders te bestuderen, samen met een verzorgster. Ook Yahro sloot vervolgens aan, terwijl Kaye vooral geïnteresseerd was in de enorme wurgslang die hier rondkroop.

Op weg naar de olifanten kwamen we nog langs een mamatapir en een babytapir, die heerlijk aan het rondrennen waren met z’n tweeën. De mama plaste telkens tijdens het rennen, waarbij je het gevoel kreeg dat je misschien wel geraakt kon worden. Vooral Kaye vond dat heel grappig!

Bij de olifanten was het vervolgens ook weer erg leuk, vooral ook omdat de dikste olifant Irma heette! Dat vonden we allemaal hilarisch. Viënn zag ook hier weer verzorgers, en daarmee ging ze uitgebreid in gesprek. Ze leerde niet alleen veel over de olifanten (en bijvoorbeeld hun slurf), maar ook over vleermuizen en slangen. Ook Yahro vond ze helemaal geweldig, terwijl Kaye alweer op avontuur was verderop.

Nadat we nog lekker wat hadden gegeten gingen we nog langs de neushoorns en langs de giraffes, op weg naar de uitgang. De giraffes kwamen meteen naar ons toe, waarbij één aan onze handen likte! De tong voelde heel gek aan, maar je merkt gewoon dat de giraffe je geen kwaad zal doen. Al met al was het echt een hele leuke dag, waarbij we heel veel dieren hebben gezien. En we hadden nog niet eens alles gezien, dus we kunnen nog een keertje terug!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.