Sinterklaasfeest op werk papa

Bij het vorige werk van papa deden ze er niet aan, op het nieuwe werk gelukkig wel: een sinterklaasfeestje! Hier waren we nog niet eerder geweest op het werk van papa dus erg benieuwd hoe het zou gaan. Het feestje werd gegeven bij de Maarsseveense plassen. Bij aankomst op de parkeerplaats bleken er al een heleboel mensen te zijn want er stonden al veel auto’s. Het parkeerterrein daar is gelukkig zo groot dat we daar geen last van hadden verder. Ruimte zat.

Toen we richting de feestlocatie liepen stonden er al een paar pietjes ons op te wachten. Er was ook een piet aan het boeven, die stuurde ons rechtdoor terwijl we gewoon door de deur moesten. Het was nog een beetje wennen allemaal voor ons. Dat duurde uiteraard weer niet lang. Want Viënn ging natuurlijk op een gegeven moment uitgebreid op de foto met alle pieten en ging van alles vragen.

Yahro was wel wat voorzichtiger. Uiteindelijk ook wel op de foto geweest samen met de pietjes. Kaye bleef lekker bij papa en mama want het was echt erg druk en zoveel indrukken dat het een beetje veel voor hem was. Het was allemaal erg af tasten, ook voor papa en mama. Wat was nu precies de bedoeling? Kun je gewoon drinken halen, wat kun je dan krijgen? Of moet je ergens consumptiebonnetjes halen? Zodra Kaye wist dat je gewoon drinken kon bestellen was hij wel blij, hij wist ook wel wat ie wilde hebben. In een zaaltje naast de ontvangsthal stond de stoel van Sinterklaas al klaar en daar deed op een geven moment iedereen verzamelen. Even de keeltjes opwarmen met een paar liedjes en niet lang daarna kwam ook Sinterklaas binnen.

Er werd gevraagd of iemand net zo lenig was als 1 van de danspieten en wie stak daar haar vinger op: Viënn. Ze werd ook gelijk op het podium gevraagd en ging dapper laten zien wat ze op turnen had geleerd. Hier is ook een leuk filmpje van. Er werden nog wat kindjes naar voren geroepen die de kleurwedstrijd hadden gewonnen. 1 Van de winnaars was het jongste kindje van een goede collega van papa: Winfried. Winfried had alleen niet heel veel zin om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Daar had hij over na moeten denken toen ze de kleurplaat zo mooi maakten.

Na een tijdje was het voor Sinterklaas weer tijd om te gaan en zou de pakjeskamer open gaan. Nog voordat Sinterklaas goed en wel was opgestaan om weg te gaan waren de eerste kinderen al onderweg naar de cadeautjes. Tijdens het openen van de pakjes werden er schalen met lekkere belegde broodjes maar ook met saucijzen- en kaasbroodjes geserveerd. Dat smaakte heel erg goed en met een goed gevulde maag gingen we nog even hooi halen bij een boerderij en daarna voldaan naar huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.