Een hele drukke zaterdag!

Hoe kan een dag zo rustig beginnen en zo ontzettend druk worden. Nou dat gingen we vandaag dus mee maken. In eerste instantie was alleen het plan om weer eens naar de Open dag van de brandweer in Zeist te gaan. Hier zijn we volgens mij 2 jaar geleden ook geweest en het leek ons leuk om weer eens te kijken.

Bij de brandweer aangekomen stond er een grote hoogwerker en hier kon je voor een klein prijsje ook in plaatsnemen en dan ging je helemaal omhoog waar je een mooi uitzicht had. Super stoer ding natuurlijk en iedereen wilde daar gelijk in. Daarmee werd dus het geduld ook gelijk op de proef gesteld. De wachtrij voor de hoogwerker was klein (4 of 5 personen en er mochten meerdere in 1 keer mee), alleen was de hoogwerker niet bedoeld om dertig keer heen en weer te gaan. Dus na een aantal ritjes moest de machine afkoelen. Wel logisch natuurlijk want het is een beetje gek om een machine kapot te maken op een open dag.

Dit vonden ze niet erg dus Yahro en Viënn bleven wachten met papa terwijl mama met Kaye de muntjes ging halen en even rond kijken. Uiteindelijk kwam het er op neer dat papa bij de hoogwerker de plek in de rij hield want de burgemeester ging officieel de open dag openen door de deur open te beuken. Hilarisch want de deur die hiervoor werd gebruikt ging met geen mogelijkheid open. De burgemeester stond te beuken in zijn brandweerpak maar er gebeurde niks. Uiteindelijk zou een echte brandweerman het klusje wel even klaren…. Zonder resultaat. Wat bleek, de deur zat dichtgelast en was alleen bedoeld om te oefenen met stoten!

Hierna kwamen Yahro en Viënn weer netjes bij papa in de rij wachten. Voor ons was een mevrouw met kindjes en er konden nog meer mee. Papa zou dan niet mee kunnen maar dat was niet zo erg. Dus alle drie de kinderen gingen met de mevrouw en haar kindjes mee naar boven. Yahro, Viënn en Kaye vonden het toch wel spannend in de hoogwerker en waren beetje blij dat ze weer beneden waren.

Door naar de volgende activiteit. Er waren met LEGO allemaal brandweer inzetten nagemaakt. Bij iedere inzet stond een letter. Aan de hand van een boekje met de nieuwskop moest je dan de juiste letter bij iedere nieuwskop zien te krijgen. Dat was toch best wel een beetje lastig maar uiteindelijk is het Kaye, Yahro en Viënn gelukt om alle letters te krijgen en dus ook het antwoord. Dit leverde ze een mooie brandweerauto-sleutelhanger op!

Achter de kazerne zijn altijd allerlei demonstraties en deze keer was dat gelukkig niet anders. Het rook er alleen vooral heel erg lekker naar vers gebakken hamburgers en uitjes (of cipels). Aan deze verleiding hebben we heel even kunnen weer staan maar uiteindelijk moesten we gewoon een lekkere hamburger eten.

Yahro had ervoor gezorgd dat papa met de ram een deur open moest beuken. Papa was iets minder enthousiast want die zag de beelden van de burgemeester voor zich. Die ram had echt wel een flink gewicht maar hij deed goed zijn best en in 4 rammen was de deur open. Volgens de brandweerman die het begeleide zat waarschijnlijk het houtje er niet in, want het ging zo makkelijk. Dat ging ik dus even controleren en er zat zeker wel een hout in. Conclusie van Yahro: “Papa is gewoon sterk”. Nou, daar doen we het voor!

Kaye, Yahro en Viënn hebben ook alle drie weer een auto aan gort gesneden met zo’n hele grote hydraulische schaar. Wat een ding is dat, zoveel kracht er in zo’n apparaat zit! Net als de hydraulische krik waarmee ze een auto zo een stukje op kunnen tillen. Yahro en Viënn kregen hem niet eens opgetild en Kaye wel een klein beetje maar die kon er echt niet mee lopen.

Nieuwe deze keer was dat je aangekleed kon worden net als de brandweer en dan met een zuurstoffles op de rug een brandende container in kon. Hier werden dan wat dingen uitgelegd. Papa en mama vonden dat wel heel interessant. Papa werd in het brandweerpak geholpen en ging de container in. Dat was echt wel indrukwekkend. Het was super warm en de brandweermannen die mee ging deden alles heel goed uitleggen. Waar je op moet letten bij brand en hoe warm de rook eigenlijk wel niet word in een brand gebouw. Een ervaring rijker en de hele dag naar brand ruikend deed papa het pak uit.

De kinderen konden ook ervaren hoe het was om in een gebouw vol rook je te oriënteren. Ze waren nog geen minuut binnen en waren alweer buiten. Ze zagen niks en met de rook was het zo spannend dat het teveel werd. Tijd om weg te gaan, naar Kijkduin!

Want ondertussen met Frank, Nancy, Femke en Yara afgesproken om samen Pokémon te gaan vangen. Bij Kijkduin heb je namelijk heel veel Pokémon en ook bijzondere. Omdat ze bezig zijn om de overlast van Pokémon te verminderen bij Kijkduin is het nu of nooit. Wij waren er al vaker geweest maar Frank en Nancy nog niet. Die keken dus hun ogen uit toen ze zagen hoeveel mensen daar wel niet liepen om Pokémon te vangen.

In een andere app zaten ze te kijken waar speciale kwamen en weg waren ze… achter de meute aan om die ene Pokémon te vangen. Het was erg gezellig met Frank en Nancy en we waren al snel een paar uur verder, eigenlijk etenstijd. Wat ga je dan doen? De frietkraam deed hele goede zaken daar bij Kijkduin maar eigenlijk wilden we ook wel een beetje rustig zitten met de kinderen. Daarom gingen we eerst een Steakhouse. Geen plaats in de herberg voor zoveel mensen dus moesten we toch wat anders kiezen.

Uiteindelijk kwamen we terecht bij een Mexicaans restaurant die wel genoeg ruimte had om 9 mensen te herbergen. De menukaart was een raadsel, behalve dan voor Nancy en Frank. Uiteindelijk hebben we lekker gegeten. Yahro en Kaye hebben ook gegeten maar waren ondertussen ook heel druk bezig om steeds weer naar buiten te gaan op zoek naar Pokémon.

Al met al was het dus een hele lange dag en was iedereen blij dat ie in zijn bedje lag. Frank en Nancy, bedankt voor de gezellige middag en avond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.