Schoolreisje – Efteling!

Vandaag zijn we met school op schoolreisje geweest. Dit was echt super leuk. We gingen met de hele school vanaf groep 3. Yahro ging dus ook mee maar die heb ik in het park niet meer gezien. Het is daar ook zo groot.

Wat ook erg leuk was, mijn mama ging mee! Ze had niet heel veel zin in de achtbanen, toch wilde ze wel graag een keer mee. School had het heel slim gedaan in allemaal kleine groepjes, dus er was ook veel begeleiding nodig. Mijn groepje bestond uit 3 kindjes: ik, Laetitia en Elin. In de bus zaten we naast de mama (Marjan) van de Karlijn en Larissa en daarom besloten we om in het park ook samen te gaan lopen.

Dat was een goed idee want de Marjan vond het ook super leuk om overal met de kinderen in te gaan. Het was echt wel druk in het park. Eerst zijn we naar de hal geweest waar dan water op muziek beweegt, rustig beginnen. Hierna hebben we de “Piranha” gedaan. Die was echt leuk met allemaal water, daar zijn we best wel een beetje nat geworden. Wat de volgorde precies was weet ik niet meer helemaal maar in ieder geval moest ik op een gegeven moment heel lang bij een attractie wachten. Stonden wel een half uur in de rij voor we eindelijk aan de beurt waren. Daarna gingen we langs allemaal boten varen en toen werd het donker en mistig en begon het een beetje te regenen. Je voelde waterdruppels.

Na nog even varen waarin je eigenlijk niks meer zag kwamen we ineens bij soort tv’s en toen was er allemaal bliksem. Net als echte bliksem! Dit was toch best wel een beetje eng en daarom heb ik mijn oogjes even een beetje dicht gedaan. De deuren gingen open en we zoefden naar beneden, nog een stukje omhoog en toen heel hard zo het water in. Had zelfs een natte kont er van! Helaas had toen de “Vliegende Hollander” een technische storing dus het duurde nog 15 minuutjes voor ik eruit was. Het was echt super spannend maar uiteindelijk ook echt super leuk!

We hebben ook lekker frietjes gegeten in het park en mama had een grote rugtas met al onze drinkflesjes erin.

Ook zijn we nog in de theekopjes en de gekke clowntjes geweest, die waren heel grappig. De droomvlucht vond ik ook heel erg mooi met alle elfjes. “Joris en Draak” vond ik ook heel erg leuk en natuurlijk de zweefmolen. De “Python” vond ik te eng, die ging wel 3 keer over de kop. “Vogelrock” gaat ook over de kop maar dat was maar 1 keertje en dat wist ik van te voren niet, daar ben ik wel in geweest. Eigenlijk ging bijna iedereen van ons groepje overal wel in. Allemaal stoere meiden!

Ook heb ik mama nog even laten zien dat ik ook goed kan autorijden en nadat we in “Villa Volta” waren geweest was het ook weer tijd om naar huis te gaan. De busreis terug duurde wel iets langer want er stond file onderweg.

Na een hele mooie lange dag waren we erg moe en blij dat ik na het avondeten lekker naar mijn bedje kon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.