Kerstviering school van Kaye

Op de school van Viënn en Yahro hebben ze vaak een kerstdiner. Dan doen de vaders zich netjes aankleden en de kinderen eten serveren. Echt een super leuk concept en de kinderen vermaken zich altijd enorm.

Kaye zit op een andere school en hier hebben ze wat anders bedacht om de kerst te vieren. Namelijk een wandeling over het schoolterrein. In de periode voor deze avond werden allemaal potten gevraagd van bijvoorbeeld appelmoes of bruine bonen. Waar dat precies voor was wisten we eigenlijk niet maar vanavond kwamen we daar achter. Nadat we de auto hadden geparkeerd en de kou in waren gestapt was er een heel spoor van lichtjes richting de school.

Het hele pad dat gelopen moest worden was daarna ook nog eens verlicht met waxinelichtjes. Na iedere keer een stukje gelopen te hebben kwamen we bij een punt uit het kerstverhaal waar juffen, meesters en vrijwilligers zich hadden verkleed. Zo kwamen we bij de keizer die vertelde dat hij had besloten dat iedereen naar zijn eigen geboorteplaats moest terugkeren om zich te laten tellen.

Echt een super leuk idee, zo’n wandeling. Het is soms wel een beetje koud maar het is een hele mooie manier om het verhaal te horen en te beleven. In school was er daarna chocomelk en voor de ouders glühwein. Op de trap van de school stond het “engelenkoor” van de school en ze zongen allerlei kerstliedjes.

Dat vond Viënn wel heel erg interessant en op een gegeven moment ging ze er bij staan en ging ze dapper mee zingen met “Kling klokje klinge-linge-ling”. Viënn kon het hele liedje van voor tot achter uit haar hoofd. Alle andere engeltjes vonden het ook echt super schattig en lief hoe Viënn daar stond te zingen. Er is ook een filmpje van… misschien kun je die terug vinden ergens op deze website.

Nu was het wel erg laat geworden, dus gingen we weer gauw naar huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.