Periode oktober 2012 – september 2014

Er is heel veel gebeurd in deze periode en eigenlijk had mijn papa toch wat vaker moeten opschrijven wat er gebeurde in mijn leventje. Want tussen 2012 en 2014 zitten wel 2 jaar. Nog steeds ben ik niet heel erg groot maar niet minder bijdehand.

Inmiddels zit ik al op school en de eerste schooldag was echt super. Het afscheid nemen op de speelzaal vond ik niet leuk want ik vond het er altijd erg gezellig! De juffen ging ik ook zeker missen. Ik had vrijdags afscheid genomen bij de speelzaal en mocht de maandags al beginnen met school. Dat was alweer in november van 2013. Volgens papa en mama was ik ook al echt wel toe aan school. Twee soms drie keer per week naar de peuterspeelzaal was niet genoeg uitdaging voor me.

Voor papa en mama was dat toch wel een beetje anders. Het derde kindje nu ook naar school. Het kleine meisje word toch ook echt groot en dat merk je vooral op dit soort momenten van grote gebeurtenissen.

Ik zelf had daar echt veel minder moeite mee.  Bij school aangekomen met mijn zware schooltas, die ik niet eens kon tillen en daarom op mijn rug droeg. Een tas op mijn rug was ik alleen niet gewend dus ik tuimelde bijna om van het gewicht dus papa nam hem maar over. Papa was nog niet eens het schoolplein over en ik zat al in de klas.

Veel kindjes hebben er toch altijd wel en beetje moeite mee om naar school te gaan (zoals mijn broer Yahro). Die blijven dan aan papa of mama’s been hangen en gaan huilen als ze weg gaan. In mijn geval was daar geen sprake van. Ik kwam de klas in alsof ik daar al maanden zat, praatjes voor 10. Papa vroeg zich nog even af of dit de 2e of 3e dag ook zo zou zijn en dat werd bevestigd. Het was duidelijk, ik was er klaar voor!

Yahro doet al een tijdje zwemles en dat wil ik ook heeeeel graag. Vond het echt niet leuk om met mama te wachten tot Yahro klaar was. Maar ze hebben bij het zwembad gezegd dat ik echt pas mag zwemmen als ik 5 ben geworden dus daar zal ik echt nog even op moeten wachten.

Je hebt een heel leuk schooljaar gehad bij juf Nicole in groep 1b. Je knuffelt juf graag en doet heel goed je best en hebt ook allemaal vriendinnetjes. Toen Flip de beer op bezoek kwam was je ook een hele goede verzorger en hij moest overal mee naar toe. Mijn broers hadden dat nooit zo erg maar ik ben echt dol op knuffels en beesten. Er slaapt ook een grote hond vaak bij me op zijn eigen kussen: Bolt. Hij is een keer stuk gegaan en toen hebben papa en mama een andere gekocht. Soms slapen ze allebei bij mij, hihi. Dan ligt mijn bedje echt wel vol.

Mijn papa en mama hebben ook mijn hele kamer opnieuw gedaan. Eerst was mijn kamer de kamer van Yahro en hing er een grote draak op de muur. Omdat ik een echt meisje ben is dat niet helemaal mijn ding, toen papa en mama vroegen welke kleur het moest was het heel duidelijk wat ik koos: ROZE! Dus gingen ze aan de slag om er een mooie meisjeskamer van te maken. Dat is echt wel gelukt. Ik heb een hele mooie roze muur met een grote boom er op en een meisjesbed.

Ik heb toen ik klein was wel veel poppen enzo gekregen maar ik vond het nooit zo interessant. Veel leuker was het om samen met mijn broers met de auto’s te spelen. Nu speel ik vaak met auto’s maar spelen poppetjes ook een belangrijke rol. Het worden nu echt hele verhalen, papa en mama vinden dat super schattig om te luisteren. Voor ik in slaap val doe ik vaak ook babbelen met de diertjes in mijn bed en dan is het ineens stil. Dan ben ik in slaap gevallen. Gek he?

Veel kinderen in mijn klas hebben wel moeite om bij een ander kindje te gaan spelen. Ze zitten net op de basisschool en dat is al erg spannend, laat staan om dan ook nog bij een vreemde te gaan spelen. Ook hier ben ik weer een uitzondering op, het is super leuk om bij iemand anders te gaan spelen. Speelgoed van andere kinderen is ook altijd zo interessant. Soms ga ik bij iemand spelen en is hij/zij heel wat anders aan het doen en zit ik gewoon lekker met hun speelgoed te spelen. Dat is misschien niet altijd even handig want het is wel een beetje de bedoeling dat ik met de persoon speel waar ik bij speel en niet alleen met het speelgoed van de persoon waar ik bij speel. Wie weet komt dat nog, moeten ze ook maar niet zulk leuk speelgoed hebben.

Eerst was ik steeds bij de dokter omdat ze bang waren dat ik niet goed zou groeien omdat ik zo klein en tenger bleef. Gelukkig was ik daar helemaal gezond verklaart. Waar ik nog wel af en toe voor terug moet bij de dokter zijn mijn ogen. Als ik moe ben zie je het heel erg, dan trekt mijn hele oog ineens weg en kan ik hem zelf ook niet meer corrigeren. De dokter zij dat het niet heel erg is maar het zou kunnen dat ik er later wel meer last van heb. Om het te verhelpen is een kleine operatie nodig maar daar ben ik nu nog wat te klein voor en als ik er geen last van heb is het misschien ook niet erg om het niet te doen. Een hele lastig keuze natuurlijk. Soms vind ik het zelf wel erg vervelend, vooral als ik zelf echt door heb dat mijn oog niet helemaal goed staat. Binnenkort maar weer naar de dokter en kijken hoe het er voor staat met mijn oogjes.

Ik zit dit jaar nog steeds in groep 1b bij juf Nicole. Lekker nog even door kleuteren. Ik vind haar een hele lieve juf dus dat is geen probleem. Papa gaat proberen weer wat vaker een berichtje te schrijven, dus hou de site in de gaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.