4 Augustus 2012 – Monkey town Heerenveen

Het is nog steeds lekker vakantie en we zitten nu lekker in Sneek omdat papa en mama Sneekweek willen vieren. Wat dat precies is weet ik niet maar ik zie altijd heel veel bootjes met lichtjes voorbij komen. Daarnaast hebben pake, papa en ome Germ de jaszakken vol met blikjes bier. Op een gegeven moment zijn alle bootjes voor bij en is er een heel hard vuurwerk.

Het vuurwerk is ook wel mooi maar ik word er vooral erg bang van. Dan kruip ik lekker tegen de persoon aan die me heeft opgetild en kijk ik mooi een andere kant op. Als het vuurwerk is afgelopen gaan we meestal even naar de kermis. Daar is het dan erg druk. Omdat het al best wel laat is, is het bij de kinderattracties niet zo druk. Daarom gaan we dan ook altijd even touwtje trekken. Dat is best wel lastig hoor.

Het touwtje trekken zelf niet. Je mag er een paar pakken en dat doe ik dan netjes. Ik trek aan het touwtje er komt iets omhoog wat ik dan niet mag hebben en daarna zeggen ze: “Goed gedaan, je mag iets van die rij uitkiezen. Alles wat op die plank staat en hier hangt.” Je snapt al dat dat natuurlijk het lastigste is. Het kiezen van een kadootje.

Dan mag ik bijna door de hele wagen heen samen met de verkoopster. Die stelt me de ene prijs na de andere voor. Uiteindelijk had ik er eentje gekozen, zag ik weer wat anders. Uiteindelijk heb ik toch kunnen kiezen. Een Angry-birds ballon waar verschillende lampjes in zitten. Ik was nog niet eens van de kermis af en toen was de mijne al lek omdat ik er op had lopen kauwen.

Ik, Kaye en Yahro gingen ook nog met papa weg. Met de auto helemaal naar Heerenveen waar pake toen ook nog aan het werk was. Lekker in een groot speelpark spelen. Vlakbij een heel groot stadion, papa zei dat het Thialf heette en dat mensen daar deden schaatsen. Nou het zal wel.

Het was echt heel leuk om daar te spelen. Er waren best wel veel kinderen en iedereen vond mij super lief. Als ergens een kindje snoepjes kreeg van de papa of mama kreeg ik ook een snoepje. Niet omdat ik zat te schooien maar gewoon omdat ik zo nieuwsgierig zat te kijken wat het kindje ging doen. Daarna rende ik dan heel blij naar papa die erg verbaast op keek want het is natuurlijk niet de bedoeling dat ik zo maar van iedereen snoepjes krijg.

Eigenlijk mag je natuurlijk niet zomaar iets aanpakken van een vreemde. Dus papa liep dan even met me mee om te kijken van welke mensen ik iets had gekregen en daarna was het meestal wel goed. Ik heb gerend en geklommen en uiteindelijk wilde ik ook op het grote klimkussen waar Yahro en Kaye de hele tijd op speelden. Dat kon ik niet alleen dus papa moest mee naar boven en zo gingen we met zijn viertjes lekker spelen en dollen.

Pake was nog aan het werk en die was na zijn werk ook naar de monkey town gekomen om ons op te halen. Vond pake toch ook wel even leuk om ons nog te zien vliegen. Hij was wel een beetje moe van de hele dag werken maar toch. Van zijn kleinkinderen geniet hij altijd. Niet lang daarna was het toch tijd om naar huis te gaan. Eerst reden we nog even langs het werk van pake. Een heel mooi verbouwde kerk. Een erg mooi gebouw om te zien. Daarna gingen we moe en voldaan naar huis waar we na het eten heel gauw gingen slapen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.