27 Juni 2012 – Uitslag zweet test

Mama en papa deden de hele dag wachten op het telefoontje van de dokter. Zou het goed nieuws zijn of nieuws waar we nog niet verder mee konden. Aan het begin van de ochtend had mama al geprobeerd te bellen om te informeren hoe laat de dokter contact op zou nemen. Helaas konden ze daar geen antwoord op geven.

Uiteindelijk werd mama rond een uur of 17:00 gebeld met de uitslag. Haar waardes waren verhoogd maar niet zoveel dat ze daar gelijk een conclusie aan kunnen verbinden. Haar waardes vallen een beetje in een grijs gebied. Als dit het enige was wat op deze manier uit komt zou het zomaar kunnen zijn dat er niets aan de hand is. Omdat haar ontlasting ook een uitslag in het grijs gebied (niet goed maar ook niet echt slecht) heeft moet er verder onderzoek worden gedaan.

De dokter had al contact opgenomen met het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) om daar hun mening te peilen. Deze gaven gelijk aan dat we met mij die contact op moeten komen om verdere onderzoeken uit te voeren. Ze hebben daar een apparaat dat nog nauwkeuriger en beter de waardes vanuit een zweettest kan meten. Dit kan bij kleine kinderen behoorlijk lastig zijn dus ze gaan dat daar nog een keer doen.

Verder gaan ze ook gelijk de andere specialisten inschakelen en beginnen met het onderzoek naar mijn maag/lever en darmfuncties. Dit betekent dat ik in ieder geval gelijk flink de molen in ga en hopelijk gaan we snel wat vinden.

Er zal nog wel het nodige moeten gebeuren. Waarschijnlijk willen ze dat ik 3 dagen lang poep in een potje doe en dat mijn papa en mama alles moeten opschrijven wat ik heb gegeten. Dus als ik een snoepje pik moet ik dat netjes zeggen…

Nu maar hopen dat ik snel een oproep krijg van het WKZ zodat we snel weten wat er precies aan de hand is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.