14 Juni 2012 – Uitslag bloedonderzoek en ontlasting

Mama had al een aantal dagen om half 10 in de ochtend een oproep gemist van een onbekend nummer. Heel apart want we worden nooit anoniem gebeld. Mama lag nog lekker in bed net als mij en mijn broer Yahro dus ze was ook steeds te laat om op te nemen.

Donderdag was ze weer gebeld en nu was ook de voicemail ingesproken. Het bleek de dokter te zijn die haar niet kon bereiken het al een paar keer had geprobeerd en nu dus maar de voicemail had ingesproken. Mama gelijk de afdeling gebeld maar toen was de dokter natuurlijk weer in gesprek. Uiteindelijk belde de dokter terug met de uitslag van het onderzoek.

Haar bloed was prima in orde. Daar mankeerde niks aan. Dat was goed om te horen. Het onderzoek naar de ontlasting had wel wat aan het licht gebracht. Er misten een aantal enzymen die erop zouden kunnen duiden dat er iets in haar spijsvertering niet in orde is. De symptomen zoals veel spugen, heel erg lang de hik hebben en weinig aankomen qua gewicht waren voor de dokter wel reden om een voorlopige diagnose te stellen. Om deze diagnose te bevestigen of te ontkrachten moet ik eerst een zweettest ondergaan.

Wat dat precies inhoud weet ik nog niet maar ik zal er snel achterkomen want ik heb de test 26 juni al. Als de uitslag terug komt dat zijn diagnose niet klopt, gaan ze nog een keer naar mijn ontlasting kijken. Want er moet gekeken worden of ik die enzymen nog steeds mis of dat het een tijdelijk iets was. De vraag is dan wel wat het precies is. Dat zal betekenen dat ik naar een maag/lever/darm specialist zal moeten omdat het niet klopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.