16 November 2011 – Eerste keer peuterspeelzaal

Eindelijk is het zover. Vandaag ben ik jarig en mag ik ook voor het eerst naar de speelzaal. Vanmorgen vroeg maakten papa en mama mij wakker samen met Kaye en Yahro om voor mij te zingen. Ik vond het allemaal wel een beetje vroeg maar erg leuk en interessant.

Moest bijna gelijk uit bed en kreeg lekker ontbijtje (pap). Omdat ik 2 jaar was geworden mag ik nu naar de speelzaal en ik ga op dezelfde dagen als mijn broer. Namelijk op de woensdag- en de vrijdagochtend.

Van mijn broer had ik al wel gehoord dat het er erg leuk was. Je kon er buitenspelen als het mooi weer was en mocht knutselen en nog veel meer. Dat klonk allemaal erg goed dus ik was ook wel een beetje zenuwachtig wat me te wachten stond.

Na het ontbijt gauw mooie kleertjes aan. Mijn haar werd gedaan door mama en toen was ik klaar voor de speelzaal. Eerst was het natuurlijk tijd om een paar cadeautjes uit te pakken.  Ik kreeg een mooie pop van papa en mama. Die vond ik eigenlijk wel een beetje heel erg eng dus ik heb daar nog niet gelijk mee gespeeld. Ook een auto waar de pop in kan rijden. Een prachtige rose auto nog wel. Bijna alles wat ik heb aan speelgoed en kleren is rose. Dat vind ik dan ook wel een hele mooie kleur. Ook kreeg ik nog een kinderwagen waar de pop in kon liggen en een buggy, badje en fiets. Mijn broers vonden dat in eerste instantie veel interessanter.  

Daarna was het tijd om richting speelzaal te vertrekken. Papa ging ons alledrie brengen. Ik vond het erg vreemd om zo vroeg aangekleed en wel de deur uit te gaan. Bij de speelzaal aangekomen stal ik gelijk ieders hart. Zo lief, zo klein en zo schattig, was ik vond iedereen. Ondertussen stond ik een beetje met mijn jurk te zwaaien.

Niet lang daarna ging ik lekker spelen en een fietsje pakken. Papa gaf me een dikke kus en knuffel en ging weg. Nou dat maakte mij niet uit hoor. Ik was immers lekker aan het spelen. Die mooie loop auto die ik bij het ophalen van Yahro wel eens had gezien was nu mooi voor mij.

Tussen de middag ging mama samen met papa ons ophalen. De juffen waren helemaal in de ban van mij. Eigenlijk waren ze ook wel erg verbaasd dat ik al zoveel wist en kon. Was een echte bijdehandte tante met een duidelijke eigen wil die ik ook verkondigde. Zoals het hoort dus… toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.