27 November 2010 – Sinterklaas werk

Het is weer vol Sinterklaas tijd en daar krijg je het nodige van mee. Wel leuk hoor om overal en nergens cadeautjes en snoepjes te krijgen. Mijn broers hebben dit al wat vaker mee gemaakt maar voor mij is het allemaal erg nieuw. Vandaag hadden we Sinterklaasfeest van papa’s werk. Het leuke was dat dit gehouden werd in KidsCity. Dat is een heel groot speelparadijs waar je van alles kan doen.

Mijn broers vinden dat echt helemaal geweldig. Die vliegen en rennen overal naartoe. Omdat ik zelf nog niet echt kan lopen beweeg ik me vooral kruipend door de wereld. Ook vind ik het nogal eng dat er zoveel mensen en kinderen om me heen lopen dat ik dicht bij mama blijf. Ga ik een keer kruipen komt er iemand met een loop auto langs gescheurd. Als hij een toeter had gehad had ie er vast op gedrukt omdat hij vond dat ik in de weg kroop.

Zo gingen we lekker een tijd spelen tot we te horen kregen dat we ons moesten verzamelen omdat Sinterklaas er aan kwam met zijn Pieten. Nou dat was even spannend. Er stond een speciaal hokje waarin alle mensen van het werk van papa zich moesten verzamelen. Veel kinderen dat er waren joh! Alle kindjes konden voor aan het podium op grote zachte kussens gaan zitten en de ouders stonden daar achter.

Er werd heel hard door iedereen gezongen maar Sinterklaas hoorde het niet. Dus moest er nog meer en nog harder worden gezongen. Dat vond ik maar een beetje raar. Al die drukte om me heen. Blijkbaar had Sinterklaas het toen wel gehoord want eerst kwamen er een aantal Pieten binnen die overal pepernootjes gingen uitdelen. Dat leek mij ook wel erg lekker. Heb er thuis al een paar van mama gehad en die smaakten heerlijk.

Omdat ik van de Piet niet kreeg besloot ik zelf maar even op onderzoek uit te gaan. Ik kroop naar het podium en probeerde daar op te klimmen. Zwarte Piet had het gezien en kwam snel naar me toe om me op te tillen. Argwanend bekeek ik zwarte Piet en dat hield ik best wel een tijdje vol. Zo makkelijk ben ik niet te paaien.

Er waren een aantal kinderen waar Sinterklaas wat over ging vertellen en die daarna even bij hem moest komen. Dan zongen ze een mooi liedje en kregen een handvol pepernoten van de Piet waar ik bij op schoot zat. Piet graaide even in een grote zak en daarna kwam er een hand vol pepernoten uit. Die zak was dus ineens wel heel erg interessant. Helemaal omdat ik zelf niets kreeg van Piet. Ben ook nog wel een beetje klein en Piet had nog niet aan papa en mama gevraagd of ik dat wel kon hebben. Daarom moest ik zelf maar op onderzoek uit.

Ik probeerde eerst heel voorzichtig in de zak te kijken. Helaas kon ik niet echt wat zien dus moest ik wat nieuws proberen. Dan maar de zak pakken en proberen open te maken. Ook al geen succes. Dit heb ik best wel vaak geprobeerd maar helaas zonder succes. Plotseling had ik het wel gehad bij Piet op schoot. Nadat er heel veel foto’s van mij die bijdehand bij Piet op schoot zat waren genomen was ik er klaar mee.

Tijd om mijn mama maar weer eens op te zoeken. Gelukkig kwam de Piet nog weer even langs nadat iedereen een cadeautje had gekregen. Piet vroeg ik ook wel wat pepernootjes mocht en daarna kreeg ik er een heleboel. Jam, jam, die waren lekker!

Nu was het tijd om lekker te gaan eten. We aten patatjes, nou die lust ik wel. Na het eten mochten we nog lekker een tijdje spelen en toen waren we echt bekaf. In de auto naar huis viel ik al in slaap. Het was een drukke dag geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.