01 Oktober 2010 – Vakantie/oma/2e tand/Tiel


Een paar maanden is het heel erg stil geweest op mijn pagina. Normaal gesproken kwam er wel vaak eens een nieuw berichtje of foto’s op mijn website te staan. De updates hebben even stil gelegen. In eerste instantie zijn we lekker op vakantie geweest. Even 2 weken helemaal niks aan ons hoofd. Opa en oma waren er ook en dat was heel erg gezellig. Oma was echt helemaal gek met me. Kaye en Yahro gaan altijd wel naar haar toe, die kunnen natuurlijk lopen en vliegen zo het hele veld over. Speciaal voor mij komt oma bijna iedere ochtend even langs. Om me even wat aandacht, een knuffel en een dikke kus te geven. Ze noemt me altijd een poppetje en een schatje. Ze vind me zo ontzettend vertederend. Als oma ook kleertjes in de winkel ziet gaat ze vaak met mama bellen. Mama zegt dan: “Oh jah dat klinkt wel leuk maar ze heeft al zoveel kleertjes in die maat”. Oma zegt dan: “Ja misschien is het dan wel zonde als ze het nooit aan krijgt”. Dag erna staat oma dan op de stoep met de kleertjes, want ze kon ze echt niet laten liggen. Het was zo’n leuk rose setje of het zag er zo schattig uit.  

Ik vind het allemaal niet erg, kom maar op met die kleertjes. Ook al vind uit- en aankleden nu niet bepaald de leukste bezigheden van de dag. Bij de meeste mensen gebeurt het ook maar 1 keer per dag. Helaas moet het bij mij wel een beetje vaker want ik spuug nogal veel. Eigenlijk gelijk nadat ik iets heb gedronken. Het ruikt ook gelijk erg zuur en dat is wel het vervelende.

Soms pakt oma me dan even lekker vast en ga ik met haar knuffelen. Ineens is het over met de pret omdat ik dan weer heb gespuugd en oma helemaal stinkt. Ja, daar ben je kind voor toch? Ik vind mijn oma wel heel erg lief. Zodra ik haar zie begin ik helemaal te stralen en te lachen.

Oma kijkt dan altijd heel erg trots en blij naar me. Je kan erg duidelijk aan haar zien dat ze heel erg blij is met haar kleindochter. De jongens vind ze ook geweldig maar die trekken duidelijk meer naar opa toe. Daar kunnen ze lekker mee ravotten en stoeien. Ik vind oma wat dat betreft veel fijner, zet me op haar schoot neer en ik blijf zo uren zitten. Lekker om me heen kijken en af en toe even lekker knuffelen. Wat wil een kind nog meer?

Helaas gebeurde er op 21 augustus iets waar niemand rekening mee had gehouden. Veel krijg ik er niet van mee en onthouden zal ik het zeker niet maar ik denk dat mijn papa en mama het wel voor me opschrijven.

We zaten lekker met zijn allen (papa / mama / Kaye / Yahro / pake / beppe / Harma / Guido / Rianne / Germ) in Zandvoort. We hadden feest want pake en beppe zijn op 22 augustus 2010 al 30 jaar getrouwd en om dat te vieren gingen we lekker een weekendje weg.

Vrijdagavond aangekomen en de sfeer zat er goed in. Zaterdagochtend gingen mama, beppe en tante Harma samen even een boodschapje doen. Op dat moment kreeg ze verschrikkelijk nieuws. Oma was overleden. Ze was bij ome Michael en Crissie blijven slapen in Baarn. Na een hele gezellige avond ging iedereen lekker slapen. Helaas werd oma niet meer wakker.

Ik bleef met mijn broers in Zandvoort bij tante Harma terwijl papa en mama zo snel als ze konden naar Baarn vertrokken. Daar aangekomen bleek het toch echt zo te zijn. Oma was er niet meer. Ze lag op het luchtbed zoals ze altijd lag te slapen, alleen deze keer voor altijd. Mama, papa, opa en alle andere familie hebben nog even afscheid kunnen nemen van oma zoals ze daar lag. Ik en mijn broers hebben haar niet meer gezien maar dat was ook even het beste. Vreselijk was het om haar nu al te moeten missen. Ik was nog maar zo kort in haar leven en gaf haar zoveel vreugde. Nu was dit al voorbij. Niet lang na de begrafenis hebben papa en mama van pake en beppe een canvas gekregen waar oma heel mooi op staat. Ze is nu een sterretje en ik weet dat ze over me waakt.

Er waren nog zoveel dingen die we samen mee hadden moeten maken, zo veel momenten waarop oma zou zeggen: “Ja, het is een echte meid”. Ze had nog zoveel kleren voor me moeten kopen die ik eigenlijk niet nodig had maar toch kreeg, gewoon omdat het kon. Ik denk dat ik oma heel erg ga missen.

Om papa en mama de kans te geven even lekker met de jongens er op uit te gaan ging ik lekker even logeren bij Wilma, Rene, Luc en Kyra. Kyra is echt mijn grote vriendin. Ze doet alles voor me en vind me echt super schattig. Normaal gesproken kan Kyra bijna niet stil zitten maar als ik bij haar op schoot zit houd ze het uren vol. Ik ben erg leuk uit logeren geweest en ben behoorlijk verwend.

Een blik en ze zijn compleet verkocht. Toen papa en mama me weer op kwamen halen zei Wilma tegen mama: “Nou joh zit ze een beetje met mijn hand te spelen en ineens bijt ze me zo in mijn hand”. Dus mama zei dat ze toch flink door kan happen. De reactie van Wilma was dat ze inderdaad flink kon happen met die 2 tanden. Hierop reageerde mama eerst met te zeggen dat ze inderdaad flink kan bijten met die ene tand. Hierna keken papa en mama elkaar even verwonderd aan, had Wilma het nu echt over 2 tanden gehad?

Blijkbaar was in die hele korte tijd dat ik uit logeren was er gewoon een tandje bijgekomen. Wilma zei het alsof het de normaalste zaak van de wereld was maar papa en mama wisten nog helemaal van niks. Misschien ziet dit er straks wel wat beter uit want ik lijk nu echt zo’n piraatje met die ene tand. Laat die nieuwe tand dus maar snel groeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.