17 en 18 April 2010 – Pake en Beppe opgepast


Papa en mama hadden een prijs gewonnen in de postcodeloterij. Namelijk een hotelovernachting inclusief diner en ontbijt. Hartstikke leuk natuurlijk maar wat doe je met ons, de kinderen? De bon al bijna op marktplaats gezet zodat hij niet verloren zou gaan toen er een nieuwe optie kwam.

Misschien konden pake en beppe wel op de kinderen passen zodat papa en mama dan samen weg konden. Dit bleek geen enkel probleem, het prikken van een weekend wel. Wat een drukke pake en beppe hebben wij zeg, altijd wel iets te doen zoals voetbal of een feestje. Uiteindelijk toch over een weekend uitgekomen en dat was 17 en 18 april.

Al vroeg op deze zaterdag kwamen pake en beppe aan. Op die manier konden papa en mama de middag al wat voor zichzelf doen zonder zorgen. Iets wat eigenlijk nooit voorkomt. Het idee dat papa en mama hun kroost niet naar bed zouden brengen of ze zien wanneer ze maar wilden was toch erg apart. Hier hadden ze niet helemaal op gerekend. Normaal gesproken doen  we alle uitjes als gezin dus dit voelde heel vreemd.

Terwijl papa en mama in hotel Leusden waren ingechecked en de bus pakten naar centrum Amersfoort (half uur lopen) gingen wij ook lekker wandelen. Niet naar de bus om ook naar Amersfoort te gaan maar  om naar Amelisweerd te gaan. Je hebt daar een prachtig mooi bos en een speeltuin. Tante Harma en ome Guido kwamen daar ook naar toe met Rianne. Het was de bedoeling om eerst te gaan wandelen en dan nog even in de speeltuin te spelen. De oudste van de kids dacht hier anders over. Die wilde alleen maar in de speeltuin spelen dus het koste de nodige moeite om hem op andere gedachten te brengen.

Uiteindelijk won beppe het toch en liep ook Kaye gewoon een lekker rondje mee door het bos. Of het door de overtuigingskracht van beppe of het feit dat ze daarna pannenkoeken zouden eten kwam is ons niet bekend. Yahro liep ondertussen zijn kleine beentjes onder zijn lijf vandaan. Opgetild worden wilde hij niet helemaal aan en in de buggy zitten vind hij ook geen goed idee. Kaye zag toen zijn kans schoon en dan ging hij wel in de wagen zitten.

Ja het is me een mooi stel bij elkaar. Dom zijn ze in ieder geval geen van allen. Uiteindelijk hebben we heerlijk gegeten en toen was het tijd om lekker naar huis te gaan om te slapen. ’s Avonds heel laat kwamen papa en mama die in Utrecht weg waren geweest even snel langs om te kijken hoe het met Viënn en de rest ging. Papa en mama misten jullie toch stiekem wel heel erg. Daarna gingen papa en mama gauw weer naar Leusden om daar lekker te slapen.

Op zondag 18 april gingen papa en mama uitgebreid ontbijten (zoals verse geperste jus d’orange en roerei met spek). Volgens mij is het heel lang geleden dat mama zoveel at in als ontbijt. Daarna gingen ze hup de auto in richting Duitsland. Daar hebben ze een heerlijke dag met prachtig weer gehad in Moviepark Germany. Als ze andere mensen met kinderen zagen lopen dachten ze gelijk aan ons maar dat is alleen maar goed. Uiteraard hadden ze ook een heel leuk souvenirtje voor ons mee genomen. Namelijk een ballon met de afbeelding van Dora en een Spongebob. Viënn was een stuk minder enthousiast want die vond ze vooral eng. Kaye en Yahro waren er super blij mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.