17 november 2009 – Eerste keer tummytub

Zo ben ik al een dag uit de veilige buik van mama. Het is nog wel erg koud voor me. Misschien ben ik ook wel in slechte maand geboren qua temperaturen. Gelukkig blijf ik zoals het nu staat lekker constant op 36,8/36,9. Dat is dus echt hartstikke goed voor zo’n kleine spekvrije meid als mij. Papa, mama en de kraamzorg zijn dan ook heel trots op mij.

Echt vies ben ik niet maar het is toch wel even lekker om een keer gewassen te worden. Daarom was het vandaag tijd voor mijn allereerste bad. Wat is lekker voor een pasgeboren baby dan even lekker in de tummytub plaats te nemen. Hierin kun je heerlijk de vorm weer aannemen die je ook in de buik had. Zeg maar de foetushouding. Nou en wat bleek, deze houding kon ik ook erg goed vinden! Voor iedereen het doorhad lag ik al te slapen. Dat was natuurlijk niet zo heel erg handig want het water koelt langzaam af. Op een gegeven moment moet ik er dus toch weer uit om aangekleed te worden.

Het moment dat ik uit het water werd getild en in de handdoeken geschoven was het moment waarop ik even de keel schraapte en gigantisch begon te krijsen. Wat denken ze wel niet! Lig ik zo lekker half te slapen en dan halen ze me uit dat lekker warme dekentje van water. Het is bijna kindermishandeling en dat heb ik ze laten horen ook. Gelukkig voor papa en mama konden ze kraamzorg Jenny de schuld geven want die deed me de tummytubben.

Mijn gewicht is wel een beetje afgenomen. Ik weeg nu 2800 gram. Dat komt vast snel goed want ik pak mama’s borst als een volleerde sabbelaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.