4 november 2009 – Even lekker rommelen

De kinderen even weg en mama dacht dit is wel een mooi moment om te bevallen. Mama had plotseling zin in een lekkere verse ananas en er werd in het keukenkastje even gekeken of er nog wonderolie in het potje zat. Dat het heel erg vies is, dat wist mama nog wel maar dat het leek te helpen met je beide broers.. Zoiets geeft dan dus toch de doorslag. Dus mama at het hart van de ananas op en papa de rest. Hij was heerlijk.

Daarna even een mixje gemaakt. Waar moet je wonderolie nou mee mixen? Papa dacht het te doen met iets warms omdat dan de olie een beetje word opgenomen. Dit leek mama ook wel een goed idee dus een beetje chocomel in een mok opgewarmd. Daarna een scheutje wonderolie erdoorheen. Gewapend met een glas siroop en het brouwseltje met wonderolie zat mama zich al te wapenen op de bank. Met flinke tegenzin zou ze de mok achterover slaan. Totdat ze doorhad dat papa de chocomel toch wat te warm had gemaakt.

Dat moment van wachten tot je het smerigste wat je ooit hebt geproefd in kan nemen terwijl je weet dat het als een baksteen op je maag zal landen. Ja, dat moment was toch wel het ergste. Mama zette toch door en dronk uiteindelijk de mok leeg en nam snel een paar slokken siroop. Toen werd het afwachten.

Na een aantal uurtjes begonnen de buikkrampen te komen. Mama had weinig moeite met naar het toilet gaan om het zo te zeggen. In de loop van de nacht werd het zelfs zo erg dat er echt sprake was van weeën! De weeën werden ook zo erg dat we de verloskundige er maar even bij hebben gehaald om te kijken hoe of wat. Die was alleen niet zo positief als mama. Het waren zeker weeën maar ze waren aan de korte kant. Wel kort en krachtig maar te kort om echt iets te kunnen bereiken. Ook bleek mama nog geen ontsluiting te hebben en was de baarmoedermond er ook nog niet klaar voor.

Een lichte teleurstelling was het moment dat mama op bed lag en flink last had. Ze was alleen uitgeput en stiekem was ze toch in slaap gedommeld. Toen mama wakker werd bleek ze nog wel lichte buik krampen te hebben maar niets meer wat op weeën leek. Vals alarm dus….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.